Сигнал за изборен туризъм нажежи страстите във Великотърновско. Изборният ден в горнооряховското село Върбица започна с

...
Сигнал за изборен туризъм нажежи страстите във Великотърновско. Изборният ден в горнооряховското село Върбица започна с
Коментари Харесай

Сигнали за изборен туризъм нажежиха страстите във Великотърновско

Сигнал за избирателен туризъм нажежи страстите във Великотърновско. Изборният ден в горнооряховското село Върбица започна с протест срещу новорегистрирани по сегашен адрес. Струпване на полиция имаше и в павликенското село Върбовка, също поради сигнал за т.нар.  “пришълци “, регистрирани през последните месеци преди вота.

 

В горнооряховското село Върбица избраха кмета си на първи тур, а през днешния ден се организира балотаж за общински кмет. Над 900 са гласоподавателите по лист, като от тях за последната година има 66 новорегистрирани. Още в 7 сутринта локални поданици излязоха на алегоричен митинг.

 „ Не може със 100 индивида да набъбне селото, аз персонално ги познавам тъй като съм върбичанка, от 18 години съм чиновник на пощата, познавам родовете на хората < безапелационна е Илиянка Димитрова, гражданин на Върбица.

 „ Аз съм засегнат от това, че не желая да ми дефинират ориста в селото “, декларира Румен Ангелов, гражданин на Върбица.

 „ А законът разрешава и ние тъкмо по тази причина желаеме - да дадем публичност, че би трябвало да се промени закона, знаем че той разрешава и нямаме право да вършим друго, по тази причина вършим кротичък митинг “, изяснява Стефка Маркова.

Две са секциите в село Върбица, като в едната се гласоподава смесено – с машина и бюлетини. На първи тур съгласно комисиите няма регистрирани нарушавания.

 

 
Какво значи нямат право да гласоподават? Абсолютно всички са в изборните описи, които са упражнили правото си на глас.
Анелия Димитрова, ръководител на секция 73 - Върбица

От сутринта има засилено наличие на полицейски екипи.

 
Обещаха да не попречват хората да гласоподават, другояче ще се намесим ние. Правото на глас е обезпечено от конституцията, мисля, че са рационални, разяснено им е всичко, те дадоха обещание да не позволяват нарушаване на реда.
гл. инсп. Мариян Лонгинов, н-к районно управление (на МВР) – Горна Оряховица

Стотици поданици на павликенското село Върбовка от сутринта се вълнуват  пред секциите поради новорегистрирани. Тук кметът ще бъде определен след балотажа, както и кметът на Павликени.

 „ Тези хора, които са регистрирани тук, в коя къща и на кой адрес живеят? Възможно е да има по принцип. Защото тук доста пари се пръскат “, споделя Бисер Йроданов, гражданин на Върбовка.

 
- Има ли да идват да гласоподават? - От Дъскот. - Трябва ли да имат право да гласоподават? - Нямат.
Бейко Бейков, гражданин на Върбовка

Жителите на Върбовка ще желаят от новия кмет да реши проблемите с водната рецесия в селото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР